Műköröm, Pedikűr, Gyógypedikűr, Gél lakk Csepelen


Körömgomba

 

Úgy gondolom, hogy ennek a témakörnek egy teljes menüpontot nyitok. Annyira sok embert érint ez a probléma, akár fiatal, akár idős az ember. 

Sokan már évek óta küzdenek ezzel a gonddal. 

Ez nem egy szégellni való betegség. Bárkit érinthet. Én is bármikor összeszedhetném a strandon, uszodában, vagy ha megnyomja erőteljesen a cipő a lábam. Nincs semmilyen garancia arra, hogy mindíg egészségesek maradunk. Azt könnyű megítélni hogy egészséges-e a körmöd: minden körmödnek egyforma rózsaszínűnek kell lennie. (A nagylábujjnak is!)

Visszatérve a leírásra, több fajtája van a körömgombának, különböző tüneteket okozva.Természetesen mi pedikűrösök ránézésre könnyen megállapítjuk, hogy körömgombáról van-e szó, vagy sem, de a vendégek is felismerhetik az alábbi tünetek alapján:

-A köröm sárgásan elszineződik (penészgomba esetén szürkésen, kékesen, barnásan)

-Rétegesen hámlik

-Megvastagszik, nehezen vághatóvá válik.

Szivesen mondanám, hogy menj be a patikába, kérj egy gombára való bármit, és el fog múlni a probléma, de tapasztalatból tudom hogy nem.

Sok ember mire eltalál hozzám, már a teljes patika készletet megvásárolta, végigpróbálta, és ugyanott áll ahol volt.

Egyáltalán nem szimpatizálok azzal az orvossal, vagy gyógyszerésszel, aki nem mondja el például azt a legalapvetőbb dolgot, hogy amíg Önnek meg van vastagodva a körme, el se kezdjen semmilyen kezelést, mert az életben nem fog átjutni az anyag a körmén, abszolút felesleges pénzkidobás az egész.

Első lépés: a pedikűrössel rendbe hozatom a lábam, és levékonyíttatom az egészséges szintig a körmeimet. (A beteg körmök vékonyítása a pedikűr árán kívűl 50Ft/db)

Már ettől sokkal szebbb az egész láb kinézete, és nincs magas költsége, arról nem beszélve, hogy nekünk megvannak a megfelelő szerszámaink, gépeink ahhoz, hogy a köröm vékonyítását pillanatok alatt elvégezzük.

Utána kezdődhet mindenfajta megoldás, a pedikűrös és a vendég összmunkája által. Rossz pedikűrös vagyok, és nem fogom a tévében reklámozott lakkot javasolni a gombára. Természetesen ha egyetlen emberrrel is találkozni fogok valaha az életemben, akinek ez segített, bizonyosan feladom elveimet.

A problémát lehet kezelni, és a kezelés végéig is szép, és esztétikus lábakat tudok varázsolni mindenkinek. Mindegy mi volt az alap, az sem lényeges, hogy egyes esetekben már a köröm egy része is hiányzik a lemorzsolódás által.

Már erre is van megoldás a gyógyulásig, ez pedig a köröm protézis.

Amennyiben a körömnek megvan még legalább az egyharmada, én egy teljesen egészségesnek és természetesnek tűnő körmöt készítek. A műköröm anyagától eltérően az általam használt anyag a bőrön is megtapad, és nem emelkedik el a lábujjtól. Ez már ki is lakkozható, és a vendég lába nyáron ugyanúgy fog mutatni egy nyaralás során, mint egy egészséges láb. Ennek ára a pedikűr árán kívűl 700Ft/db nagylábujj, 200Ft/db kislábujj.

Ha nem szeretnél pedikűrt csak köröm protézist, akkor 1200Ft/nagylábujj, 250Ft/db kislábujj. Elnevezése: köröm protézis.

 

 

 


© Minden jog fenntartva.