Műköröm, Pedikűr, Gyógypedikűr, Gél lakk Csepelen


Lakkozás otthon

 

KÖRÖMLAKK VÁSÁRLÁSNÁL:

Sok vendégem vásárol a nyári kiárusítások során körömlakkot a különböző drogériákban.

Néha szembesülök vele amikor hozzzák magukkal, hogy ezek - sok esetben - tavalyról kiárusított termékek. Amennyiben a körömlakkot sokáig tárolják, egy idő után nem lesz szépen kenhető, és sosem szárad meg.

Ezt a hibát elkerülheti mindenki, ha ellenőrzi vásárláskor, hogy a megfelelő állagú terméket vásárolja meg.

A megfelelő állagú körömlakk esetén kiemeled az ecsetet  az üvegből, és a lakk elég könnyen visszacsöppen az ecsetről az üvegbe. Ha a lakk sűrűbb a kelleténél, nem csöppen vissza, vagy csak nagyon nagyon nehezen.

Ebbben az esetben vagy tedd vissza a polcra, vagy vásárolj mellé körömlakk higítót. (Nem acetonos vagy aceton mentes körömlakk lemosót, hanem kimondottan körömlakk higítót! Ez nem károsítja a lakkodat, a lemosók elveszik fényét, és tönkre teszik a lakkodat) 

Nem drága, pár száz forint a higító, de minden lakkodat feljavíthatod vele.

 

KÖRÖMLAKK FELVITELE:

A körmöt zsírtalanítsd! Először kézmosás, megvárjuk amíg megszárad a köröm, majd zsírtalanítás. Én tini koromban alkoholt használtam, de érdemesebb elmenni egy körmös boltba és venni egy zsírtalanító folyadékot.

Most már tisztában vagyunk vele, hogy a körömlakkunk megfelelő állagú, alkalmas a használatra.

A második hiba amit elkövethetünk a felvitel "minősége".

A legfontosabb: kövesd a köröm formáját, ívét a körömágynál, véletlenül se kend rá a lakkot a köröm melletti bőrre. A legszebb lakk is szörnyen fog mutatni, ha nem vagy precíz a felvitelnél.

Ha figyelembe veszed a fenti kritériumokat, biztosan jó munkát fogsz végezni. 

Találtam egy videót a lakkozásról - amit ide csatolok -, de annyit hozzá tennék, hogy alapozó lakkot Én csak maximum erősen színezett, pigmentált körömlakknál használok, mert a színpigmentek egy idő után megfoghatják a körmöd felső rétegét, sárgíthatják. Ne ess kétségbe ha ez már megtörtént, bufferrel pár mozdulat, és el is tüntethető ez a jelenség.

 


© Minden jog fenntartva.