Műköröm, Pedikűr, Gyógypedikűr, Gél lakk Csepelen


Tyúkszem/Szemölcs

Egy laikus számára nehéz a tyúkszem és a szemölcs között különbséget tenni.

Muszáj mégis megkülönböztetnünk őket, mivel a tyúkszem nem fertőző, de a szemölcs igen.

Amennyiben valaki nekifog a szemölcs "kivágásának", kapirgálásának stb.,  nagy eséllyel egy vérző láb lesz a vége, ami fertőz tovább mindent amihez ér.

A fertőzést vírus okozza. Lehet a szemölcs egy darab, vagy egy egész burjánzó talprész.

A szemölcs fajtájától függ a kinézet. Ha egy puha, lágy részen van a kinövés, nem egy bőrkeményedéses talprészen, vagy nyomás alatt lévő lábujjon, akkor szinte biztosan tudhatod hogy szemölcsel állsz szemben.

Pedikűrös szemölcsöt nem kezel a szalonban, azonban ez a kezelés otthon elvégezhető.

Régebben egy nagyon jó szemölcs irtót tudtam javasolni a vendégeknek, ami kivétel nélkül mindenkinek segített, azonban ezt a szert, pillanatokon belül ki is vonták a forgalomból.

"Szerencsére" a rokonságomban jelent meg szemölcs, így kísérletezhettem a termékekkel, mivel természetesen Én kaptam meg a feladatot, hogy tüntessem el nyomtalanul.

Nem nagyon hittem benne, de a leírásnak megfelelően a Wartner szemölcs eltávolító stift megoldotta a gondomat.

Nagyon nagyon fontos, hogy a termék használati utasítása szerint járjunk el! Ha kihagyunk napokat a használat során, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az ablakon kidobott pénz a termék megvétele.

Én betartottam a leírást, minden este ha keletkezett plussz réteg a szemölcsön, eltávolítottam szikével, a tisztítás után újra ecseteltem. Nem mentem rá az egészséges bőrfelületre. A fertőző részt figyeltem, hogy papír törölközőre szórjam vágás közben, így egyszerűen kidobhattam, a szikét fertőtlenítettem, kesztyűt használtam természetesen. Aztán egyszer csak a maradék szemölcs egyben kivált a bőrből amire még kicsit rásegítve kihúztam a lábujjból.

Ha marad a lábon egy kis darab is, a szemölcs visszanő.

A lágy részeken nincsenek tyúkszemek, mivel a tyúkszemek pont, hogy ártalmatlan csepp alakú bőrkeményedések, amik befelé nőnek. Természetesen elég mélyre hatolva, már ezek is fájnak. Ez a közös jellemzője mindkettőnek.

A tyúkszem kiszedése nem fáj. (Ezt megint csak a magam nevében mondhatom). Megvannak hozzá a mefelelő  gépeink, hogy pillanatokon belül megszűntessük a problémát. Ha a lábat nem éri ugyanaz a nyomás (pl egy rossz cipő ami okozza), akkor általában egy két alkalom után el is felejthetjük a jelenlétét.

(Ez például egy tipikus tyúkszem hely, a kislábujj külső oldalán)

 

Ha a probléma eredete nem orvosolható (például tartós láb deformitás), akkor sajnos a gond megmarad, és mindíg foglalkozni kell vele, hogy ne jelenjen meg a fájdalom.

Kis tyúkszem eltávolítása 50Ft/db a pedikűr árán felül, nagy tyúkszem eltávolítása 300Ft/db a pedikűr árán felül.

 


© Minden jog fenntartva.